Başkanlık tarafından 81 il ve 326 ilçe müftülüğüne bağlı 407 büroda dini rehberlik hizmeti sunulmasının yanı sıra evlilik, nikah, boşanma, aile, sağlık, çocuk, kadın ve gençlere yönelik problemlerle ilgili yapılan başvurulara çözüm üretilmeye çalışılıyor.
Aile ve Dini Rehberlik bürolarında ki başvurular evlilik, nikah, boşanma ve çoğunlukla aile konularını kapsıyor.
Ayrıca kadına yönelik şiddeti içeren aile içi şiddet, aldatma, çocuk ihmal ve istismarı, küçük yaşta zorla evlilik ile töre ve namus cinayetleri gibi konularda da başvurularda yardım talebinde bulunuldu.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Koordinatörü Oğuz ALP DEDEOĞLU`nun muhabirimize yaptığı açıklamada, "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" kapsamında Aile ve Dini Rehberlik/Büro Merkezlerinde görev alan veya görev alacak personellere yönelik Aile Danışmanlığı eğitimlerini yürüttüklerini belirterek buna ek olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı`nın "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" anlayışıyla eğitimleri gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Eğitimlere yoğun ilgi gösteriliyor.
Aile Danışmanlığı eğitimlerine, ilahiyat fakültesi mezunları, Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde görev yapanlar veya görev yapmak isteyenler, İslami İlimler Fakültesi Mezunları, İlahiyat Ön Lisans Mezunları veya Öğrencileri katılabiliyor.
Yoğun talep üzerine İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi konuyla ilgili “Aile ve Dini Rehberlik/Büro Merkezlerinde Aile Danışmanlığı” eğitim programlarını başlattı. Eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından internet üzerinden canlı ortamda yürütülmektedir.
Eğitim programı, yüksek lisans, doktora gibi akademik kariyerlerinde de kullanabilmeleri için Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile ilişkilendirilmektedir.
Aile ve Dini Rehberlik/Büro Merkezlerinde Aile Danışmanlığı eğitimine başvurular internet üzerinden izusem.izu.edu.tr web adresinden yapılmaktadır.